Promijenile su se navike gostiju: Evo što traže na odmoru

Biznis 04. kol 202209:48 > 15:38
Izvor: Vesela Šegvić/N1

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić komentirao je za Novi dan turističku sezonu.

Trenutno je u Hrvatskoj više od milijun i sto tisuća turista, rekao je Staničić. Ostvareno je 57,7 milijuna noćena i 10,8 milijuna dolazaka.

“U noćenjima smo premašili procjene, rezultati su odlični i to će se vjerojatno nastaviti i u kolovozu”, dodao je.

vezana vijest

Istra je premašila rezultate iz 2019. godine i Zadarska županija je na skoro istoj razini, navodi. Sve primorske županije, kako kaže, ostvarile su odlične rezultate, a taj trend prati i kontinent.

“Rezultati su znatno bolji nego prošle godine. Njemačko tržište, koje bilježi rast u odnosu na 2019. godinu, preopoznaje kontinent kao turističku destinaciju”, rekao je.

Naglašava da je Hrvatska i ove godine jedna od top destinacija na Mediteranu zahvaljujući odličnoj suradnji javnog i privatnog sektora. “Hrvatska je i auto destinacija što nam je velika konkurentska prednost”, ističe.

Navike gostiju su se, kako objašnjava, promijenile. Gosti traže boravak u prirodi, mobilnost, dostupnost informacija, raznolikost i bogatstvo u ponudi te kvaliteni smještaj.

“Kvaliteniji smještaji su najdulje popunjeni. Ono što je kvalitetnije se najbolje prodaje”, navodi direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar