Radnike ove velike tvrtke čekaju božićnice koje bi svi poželjeli

Ekonomija 08. pro 202316:01 0 komentara
N1

Svatko tko radi u dm-u u Njemačkoj može biti sretan, jer popularni drogerijski lanac ove godine isplaćuje posebno izdašne božićnice.

Božićnica u Njemačkoj nije obavezna, ali je ipak nešto čemu se mnogi nadaju. Iznos božićnice ovisi o tome za koju tvrtku radite. Oni koji rade u dm-u očito imaju posebne sreće, jer je božićnica u ovoj kompaniji posebno izdašna, prenosi Fenix.

Visoka božićnica

I dok mnoge tvrtke pate zbog inflacije i pandemije, a neke čak i propadaju, dm-u poslovanje očito cvjeta, pišu njemački mediji.

Zbog toga kompanija sada povećava plaće svojim zaposlenicima u skladu s božićnim blagdanima, uključujući i naknadu za inflaciju u ukupnom iznosu od 650 eura.

Troškovi rastu gotovo nemjerljivo, a novac na bankovnom računu se više ne povećava. Iz tog razloga mnoge zaposlenike dm-a zasigurno veseli iznenađujuća posebna isplata na kraju godine.

Božićnica dm-a temelji se na smjernicama sindikata Verdi. U njima se navodi da bi trgovci trebali dobiti do 62,5 posto dodatka na mjesečnu plaću. A upravo to dobivaju zaposlenici u dm-u. Samo rijetki dobivaju ovoliki iznos božićnice, navode njemački mediji.

Jedini uvjet za dodatni novac u dm-u je da ste u tvrtki najmanje dvanaest mjeseci. Naravno, poslova u drogerijskom divu dm-u ima jako puno pa tako i varira iznos bonusa.

Osim radnog staža važna je i pozicija unutar tvrtke. Također je važno napomenuti da se božićnica također mora oporezivati ​​ovisno o poreznoj klasi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!