Sindikati državnih službi nisu pristali na Vladinu ponudu povećanja plaća

Biznis 30. ruj 202214:351 komentar
Izvor: Tomislav Miletic/PIXSELL

Nakon drugog kruga pregovora Vlade i sindikata državnih službi o povećanju osnovice plaća, održanog u petak, ministar rada Marin Piletić izjavio je da je Vlada iznijela "više nego korektnu ponudu", no čelnik Sindikata policije Dubravko Jagić kaže kako za sada nisu pristali na nju.

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Piletić rekao je novinarima kako s konkretnim brojevima još ne izlaze u javnost, a pregovori o osnovici plaća zaposlenih u državnim službama nastavit će se idućeg četvrtka.

vezana vijest

“Na sastanku smo približili stajališta, prihvaćen je prijedlog pregovaračkog protokola o dodatku Kolektivnog ugovora i povećanju osnovice plaće do kraja  2022. i za iduću godinu”, kaže Piletić.

Poručio je da Vlada ima razumijevanja za sindikalne zahtjeve, a njezina inicijalna ponuda je najveća u odnosu na sve prethodne pregovore. Cilj im je da pregovori ne traju dugo i ne kreću od nule, nego s konkretnim brojevima koje su danas predložili sindikatima.

“O svemu ćemo još jednom razgovarati s predsjednikom Vlade, nastavljamo pregovore u četvrtak i vjerujem da ćemo se čim prije usuglasiti kako bi primjena dodatka Kolektivnog ugovora krenula što ranije, a to se odnosi i na povećanje osnovice plaće za 2023.”, rekao je Piletić.

Predsjednik Sindikata policije Hrvatske Dubravko Jagić istaknuo je kako za sada nisu pristali na Vladinu ponudu, prvo je moraju iznijeti pred sindikalna tijela i članstvo, a potom nastaviti pregovore, pa će vidjeti što će dalje biti.

Jagić misli da je moguće postići kompromis na obostrano zadovoljstvo i na da se da će Vlada kao poslodavac imati dovoljno razumijevanja za državne službenike i namještenike, te za policijske službenike.

Uoči nastavka pregovora o povećanju osnovice plaća u državnim službama, Jagić je izjavio da sindikati neće pristati na povećanje manje od osam posto, te poručio kako očekuje da će sindikalni zahtjevi biti prihvaćeni.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar