Splitska zračna luka očekuje dva milijuna putnika do kraja kolovoza

Biznis 13. kol 202217:01 1 komentar
N1 / Božidar Lončar

Splitska gradska i zrakoplovna luka i u drugom kolovoškom vikendu očekuju na desetke tisuća putnika, a iako je u zračnoj luci više putnika u odlasku nego u dolasku procjenjuju da su brojke dobre i da će do kraja mjeseca ostvariti dva milijuna putnika.

Kroz splitsku zračnu luku ovog će vikenda prema očekivanjima sletjeti i poletjeti 210 zrakoplova koji će dovesti i odvesti 52 tisuće putnika. Mate Melvan iz splitske zračne luke kaže da imaju više putnika u odlasku kojih je 55 posto.

No, brojke su i dalje dobre jer će kroz zračnu luku po njegovim riječima od početka godine do kraja kolovoza proći dva milijuna putnika. Dobre su im, dodao je i najave u posezoni pa se nadaju da će dostići 80 posto prometa iz 2019.

PROČITAJTE JOŠ

“Kolovoz polako prolazi, na sjeveru počinje škola, mijenjaju se putnici i struktura putnika, pa će nam vjerojatno doći u posezoni oni što vole uživati u ljetu”, rekao je Melvan.

Gužve ovoga vikenda nisu zaobišle ni gradsku luku u kojoj se očekuje 120 tisuća putnika i 23 tisuće vozila. Jelena Ivulić iz Jadrolinije kaže kako su i danas imali gužve prema Supetru zbog čega su imali dvije izvanredne linije.

“Još ovaj vikend ne osjećamo da je više putnika u odlasku. I dalje traje pojačan pritisak u luci. To očekujemo u drugoj polovici kolovoza. Konkretno nam je Marco Polo dovezao više od 900 putnika iz Ancone, a preko 500 je jutros isplovilo prema tom talijanskom gradu tako da smo još uvijek u dolascima bolji. Ovo nam je već drugi udarni vikend”, dodaje Ivulić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram