Tolerance project na Weekend Media Festivalu powered by Direct Media

Biznis 23. ruj 202220:19
United Media

Jedna od trenutno najvećih i najutjecajnijih izložbi na svijetu pod nazivom “Tolerenacija” otvorena je na Weekend Media Festivalu u Rovinju. Pod pokroviteljstvom DIRECT MEDIA United Solutions, 94 plakata umjetnika diljem svijeta izloženo je u Tvornici duhana Rovinj, tradicionalnom mjestu održavanja popularnog Weekenda.

Tolerance project je rezultat angažmana svjetski priznatog umjetnika-aktivista i grafičkog dizajnera Mirka Ilića, čijem pozivu na suradnju se odazvalo na stotine umjetnika, dizajnera i kreativaca diljem svijeta. Zadatak koji se tražio od umjetnika pozvanih da se priključe izložbi, je bio da ilustriraju riječ “tolerancija” na svom materinskom jeziku, iz svoje osobne i društvene pozicije i kulturnog konteksta.

Izložbu je otvorio Stefan Gajić, Creative Lead & Art Director u DIRECT MEDIA United Solutions, najmlađi grafički dizajner s prostora bivše Jugoslavije koji je dobio poziv da se priključi Tolerance projectu.

United Media

 „Umjetnost koja poziva na toleranciju je danas važnija više nego ikad. Kada me Mirko Ilić pitao da budem dio Tolerance projekta koji okuplja najveća svjetska imena u dizajnu i umjetnosti, nisam mogao vjerovati, a slična reakcija je bila kada sam čuo da se ukazala prilika da budem makar mali dio WMF-a. Ja imam veliku sreću i priliku da radim u sustavu kao sto je Direct Media koja je dio United Medije. Svi znamo koliko znači da ste u okruženju koje njeguje različitost, autentičnost, daje vam priliku da učite i radite s najboljima – a to je United Media. Iskreno se nadam da će posjetitelji izložbe sa sobom ponijeti malo tolerancije i ljubavi i nastaviti je širiti u svom okruženju“, izjavio je Stefan Gajić.

„Iznimno mi je drago što smo se danas okupili u ovako velikom broju kako bismo pozdravili umjetnost i otvaranje izložbe Tolerance. Velika mi je čast i zadovoljstvo što imamo priliku na ovogodišnjem Weekendu po prvi put ugostiti ovaj svjetski projekt u kojem sudjeluju mnogobrojni autori s naših prostora. Volio bih istaknuti da je riječ o projektu koji je već obišao cijeli svijet, a sad je napokon došao i kod nas. Hvala Mirku Iliću koji ga je započeo, a hvala i svim mladim autorima, posebno velikoj mladoj nadi – Stefanu Gajiću koji je danas ovdje s nama i osobno nam predstavlja svojih ruku djelo“, istaknuo je Tomo Ricov, direktor Weekend Media Festivala i direktor programa povodom otvaranja izložbe.

U svijetu koji je sve više podijeljen društvenom nepravdom, rasnom i drugim vrstama diskriminacije, projekt Tolerance koristi jedinstvenu moć dizajna kako bi nas podsjetio što nam je svima zajedničko.

Izložba prikazuje radove izvanredno talentiranih dizajnera – dijelom već etabliranih, poput velikana svjetskog dizajna Miltona Glasera, Paule Scher, Seymoura Chwasta, onih koji su tek u usponu, a među izloženim plakatima u Rovinju našli su se i radovi iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore itd.

Projekt Tolerance Poster Show je besplatan i neprestano raste, budući da mu se stalno priključuju novi radovi i umjetnici, a do danas je prenio poruku tolerancije i inkluzije više od 400 tisuća ljudi, u preko 40 zemalja svijeta.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar