Vlada predložila tri nova hrvatska člana Uprave Ine

Ekonomija 19. ruj 202216:52 > 17:43 0 komentara
N1

Vlada je u ponedjeljak na zatvorenom dijelu 150. sjednice predložila Nadzornom odboru društva INA – Industrija nafte d.d. imenovanje Miroslava Skalickog, Hrvoja Šimovića i Emanuela Kovačića za članove Uprave toga društva.

Imenovanje trojice članova Uprave je do provedbe postupka natječaja za imenovanje članova Uprave, a najduže na vrijeme od šest mjeseci, priopćeno je iz Vlade.

Premijer Andrej Plenković izjavio je kako je pozvao na odgovornost odnosno ostavke cijelu upravu Ine, uključujući i hrvatske članove, te kako će se naći rješenje njihova odlaska bez visokih otpremnina. Kaže kako postoji rješenje za to da oni ne dobiju otpremninu i da će se više od tome znati nakon sjednice Nadzornog odbora Ine koja je zakazana za srijedu.

Vlada je donijela i zaključak kojim je predložila Skupštini društva HŽ Cargo d.o.o. izbor Damira Sesvečana i Ivane Mehle za članove Nadzornog odbora, temeljem provedenog postupka za izbor članova Nadzornog odbora, na četiri godine, izvijestili su iz Vlade RH.

Na osobni zahtjev, s danom 30. rujna, razriješen je ravnatelj Uprave za industriju, poduzetništvo i obrt u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Zvonimir Novak.

Državnom službeniku Robertu Blažinoviću dana je ovlast za obavljanje poslova ravnatelja Uprave do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, s danom 1. listopada, a najduže do šest mjeseci.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.