Vozači Ubera diljem Hrvatske u nedjelju kreću u štrajk, reagirali iz kompanije

Ekonomija 15. lis 202122:30 > 22:49 0 komentara
DENIS CHARLET / AFP / ilustracija

Vozači Ubera u Hrvatskoj od nedjelje kreću u štrajk.

Informaciju je Indexu potvrdila Iva Filipović, tajnica Sindikata radnika digitalnih platformi.

Radnici pokreću štrajk zbog kašnjenja isplata.

“Nema nikakvog obrazloženja što se događa, zašto novac nije isplaćen i kada će biti isplaćen. U nedjelju će se ići u štrajk na razini cijele Hrvatske. U Zagrebu planiramo blokirati Radničku cestu gdje je Uberov ured jer ćemo zahtijevati da netko iz Ubera, neka fizička osoba izađe pred nas i kaže nam što se događa”, rekla je Filipović dodavši kako radnici nemaju nikakvog odgovora te dobivaju samo automatizirane poruke.

Detalje o štrajku izložit će ovog vikenda.

Traže poštivanje “partnerskog odnosa”

U nedjelju će biti poznato koliko će se vozača priključiti štrajku, a Filipović kaže kako će nastaviti sa štrajkom bez obzira na to sjela im uplata tijekom vikenda ili ne.

“Nastavit ćemo sa štrajkom jer nam nisu dali nikakvo obrazloženje i to se ponovno može dogoditi za tjedan, dva, tri. Tražit ćemo da poštuju taj partnerski odnos koji upravo oni toliko naglašavaju – ako smo partneri, valjda bi bilo u redu da izađu pred mene, kao svog partnera, i kažu mi zašto moji novci nisu isplaćeni”, rekla je Filipović i navodi kako su isplate uglavnom bile uredne.

“Kašnjenje s isplatama znalo se dogoditi možda dva, tri puta godišnje kad su novci bili isplaćeni u petak ujutro – isplata je inače utorkom. Zadnji put se to dogodilo za vrijeme praznika u SAD-u. Ovo je zapravo prvi put da se dogodilo da nema ni uplate ni objašnjenja”, rekla je.

Kaže da se štrajkom žele zaštititi od ovakve situacije u budućnosti.

“Želimo pokazati da, ako nam oni neće isplaćivati novce, mi nećemo raditi”, zaključila je Filipović.

Oglasili se iz Ubera

Netom nakon objave ovog teksta, stigla je i reakcija iz Ubera.

“Naši vozači partneri upoznati su sa situacijom kašnjenja uplata zbog greške u sustavu lokalne banke. Još jednom se ispričavamo zbog tehničkog problema, zarade će vozačima biti vidljive na njihovim bankovnim računima najkasnije do ponedjeljka. Potpuno smo predani našoj zajednici vozača i radimo na tome da ovu situaciju riješimo u najkraćem mogućem roku”, stoji u kratkoj reakciji Ubera Hrvatska.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!