“Vratimo dite materi, pustimo ljude koji se bave gospodarstvom da vode HGK”

Biznis 28. ruj 202112:18 > 17:30

Izvršni direktor Udruge Glas poduzetnika i kandidat za predsjednika Hrvatske gospodarske komore (HGK) Dražen Oreščanin bio je gost N1 Studija uživo.

Upitan kako to da se kandidirao za predsjednika HGK, s obzirom na to da je to institucija koju je često kritizirao:

“Naravno da smo kritizirali, zbog toga što većina naših članova nisu zadovoljna tom Komorom i ne žele biti njeni članovi. Htio sam naglasiti ovom kandidaturom je da su sve te naše kritike konstruktivne i dobronamjerne i da se mi zaista želimo uključiti u kreiranje gospodarske politike HGK, a najbolji način jest da se stavim na raspolaganje za poziciju predsjednika HGK”.

VEZANA VIJEST

Pojasnio je i što je njegov program koji nudi kao eventualni predsjednik te Komore.

“Nudim korjenite promjene. Prvi cilj je depolitizacija i vraćanje ugleda HGK. Politika je kontinuirano kadrovirala po HGK. Nebrojeno ima primjera bivših ministara i stranačkih dužnosnika zaposlenih tamo. Mi kao poduzetnici ne želimo politiku u HGK”, rekao je.

“Drugi cilj na kojem ću inzistirati je da se uvede dobrovoljno članstvo. Svatko tko ne želi biti član Komore, neće biti član Komore. Treći cilj je osmišljavanje novih usluga i podizanje razine kvalitete postojećih usluga”, dodaje.

Oreščanin kaže da će uvijek stajati na braniku liberalne demokracije i građanskog društva.

“Institucija poput HGK može postati institucija koja ima svoje mjesto u društvu jedino ako bude služila svojoj svrsi i ako bude neovisna. To nije hrvatska politička komora, to nije hrvatska komora za uhljebljivanje podobnih kadrova. Vratimo dite materi, pustimo ljude koji se bave gospodarstvom da vode Komoru”, kazao je.

“Znam da će HDZ i vladajući smatrati HGK svojim dijelom političkog plijena, ali to tako ne bio trebalo biti”, dodao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar