Vujčić o uvođenju euru: Ništa od loših scenarija nije se dogodilo

Ekonomija 20. stu 202313:05 4 komentara
N1

"Zagreb - Bankarsko i financijsko središte" naziv je konferencije posvećene financijskom tržištu. Što je sve obilježilo ulazak hrvatske u eurozonu, jesmo li ušli pod kišobran zaštite i što nas čeka na tržištima u 2024.? Na konferenciji, koju je organizirao Poslovni dnevnik, sudjeluju guverner HNB-a, ministar financija, njegovi prethodnici te istaknuti financijski stručnjaci.

“Što se tiče utjecaja uvođenja eura na inflaciju, on je, kao što smo i najavljivali, bio u okviru onih brojaka (…) koje smo najavljivali prije uvođenja eura. Znači, ništa od ovih loših scenarija se nije dogodilo”, rekao je guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić.

Na konferenciji sudjeluje i ministar financija Marko Primorac. “Ako nastavimo i dalje na stabilan način voditi fiskalnu politiku, ali i ostvarivati sve naše ekonomske prioritete, možemo očekivati daljnje povećanje kreditnoga rejtinga”, rekao je Primorac.

I bivši ministar financija Slavko Linić smatra da će proračun biti dobar i “neće stvarati nove deficite” te da su prihodi stabilni i sigurni.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.