Damir Škaro je kriv za silovanje. Ide u zatvor na dvije i pol godine

Crna kronika 29. ožu 202314:32 > 14:53 1 komentar
Luka Stanzl / Pixsell

Na Županijskom sudu u Velikoj Gorici izrečena je presuda Damiru Škari, nekadašnjem zastupniku HDZ-a i predsjedniku najvećeg hrvatskog autokluba, AK Siget, zbog optužbi za silovanje i spolno uznemiravanje radnice tog autokluba od lipnja do 9. kolovoza 2019. godine. Proglašen je krivim.

Na Županijskom sudu u Velikoj Gorici izrečena je nepravomoćna presuda Damiru Škari. Proglašen je krivim, dobio je dvije godine i šest mjeseci za silovanje i spolno uznemiravanje djelatnice AK Siget. Škaro se nije pojavio na izricanju presude, a javnost je isključena s obrazlaganja presude, prenosi Dnevnik.hr.

Priča o Škari počela se odmotavati nakon što je žrtva ekipi Provjerenog ispričala šokantne detalje događaja, a Škaro je nakon toga podnio kaznenu prijavu protiv novinara i urednice emisije.

Škaro je osumnjičen za spolno zlostavljanje 10. kolovoza u prostorijama AK Siget. Samo nekoliko sati nakon što ga je liječnica žrtve policiji prijavila za silovanje, Damir Škaro žrtvi je poslao prijeteće poruke. Nudio joj je i pozamašan iznos za šutnju, a onda je otišao u Bosnu i Hercegovinu čije ima državljanstvo. Uhićen je pri ulasku u Hrvatsku 12. kolovoza 2019.

Škarina žrtva za emisiju Provjereno Nove TV je opisala kako ju je seksualno zlostavljao: “Onda mi je rekao da nemam zašto govoriti da prekine, da će raditi što hoće”, ispričala je žrtva te dodala da joj je rekao: “Budeš li nastavila, bacit ću te na krevet i silovat ću te.”

“Tog dana, kad sam otišla doktorici, koja je prijavila policiji, odmah ujutro u 2:50 mi je stigla njegova poruka”, ispričala je žrtva.

Kazneno djelo silovanja se može kazniti s jednom do pet godina zatvora, dok spolno uznemiravanje s maksimalno dvije godine.

Suđenje zbog optužbe predsjednika Autokluba Siget za silovanje nekadašnje djelatnice bilo je zatvoreno za javnost.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.