Kradljivcu bicikala iz središta Zagreba bezuvjetna zatvorska kazna

Crna kronika 04. ožu 202114:06
Izvor: Pixabay (ilustracija)

Općinski kazneni sud u Zagrebu nepravomoćno je na godinu i pol zatvora osudio kradljivca petnaestak bicikala iz strogog gradskog središta, dok je njegovu pomagaču izrečena uvjetna kazna od godine dana zatvora u koji neće ići ako u dvije godine ne počini novo kazneno djelo.

Vrijedne bicikle u strogom središtu Zagreba krali su u od kraja svibnja do rujna 2018., a na meti su im uglavnom bili bicikli renomiranih proizvođača – Trek, Focus, KTM, Cube, Norco. No, sud je utvrdio da su krali čak i dječje bicikle vezane u dvorištu u Preradovićevoj ulici i damske bicikle na Trgu bana Jelačića.

Ističe se i krađa bicikla japanskog državljanina Otsuke Takahirija kojemu nije pomoglo ni vezanje njegove “Nakamure” debelim sigurnosnim lancem za drvo u Boškovićevoj ulici.

Omiljene mete bili su im bicikli vezani ispred Arhitektonskog i Građevinskog fakulteta u Kačićevoj ulici, ali i na Trgu bana Josipa Jelačića, Pod zidom, Ilici, Varšavskoj, Gundulićevoj, Jurišićevoj, Tomićevoj i Praškoj ulici. Svi ukradeni bicikli bili su vezani lancima za drveće, metalna postolja, stupove ili rešetke prozora.

Vođa uhodane ekipe zagrebačkih kradljivaca bicikala, vješte s kliještima za metal, K. G. dobio je bezuvjetnu kaznu od godine i pet mjeseci zatvora budući da je dosad bio osuđivan čak devet puta, od kojih čak sedam zbog istovrsnih kaznenih djela

“Izrečene kazne, uvjetne i bezuvjetne kazne zatvora, očito na njega nisu djelovale da prestane vršiti kaznena djela, stoga je sud utvrdio da kazna u ovom predmetu mora biti bezuvjetno zatvorska”, navodi se u obrazloženju presude.

Drugookrivljenom Š. H. zvanom “Šerif” i “Mrvica” kazna je uvjetna budući da ranije nije bio osuđivan, a i otac je dvoje maloljetne djece.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar