Krijumčaru migranata iz Turske prijeti kazna i zbog oštećenja rampe na granici

Crna kronika 16. tra 202414:44 1 komentar
Ivana Ivanovic/PIXSELL

Na dva mjeseca zatvora osuđen je 23-godišnji krijumčar migranata iz Turske kojega očekuje i kazneni postupak zbog "uništenja tuđe stvari" jer ga sumnjiče da je oštetio rampu na državnoj granici s BiH kod Imotskog, doznaje se u splitskoj policiji.

Kombi mladog turskog krijumčara u kojem se nalazilo više migrantima koje je nezakonito doveo u Hrvatsku policija je zaustavila u ponedjeljak na imotskom području.

Protiv migranata su, dodaju, proveli postupak sukladno Zakonu o strancima, dok je 23-godišnjak odveden na kriminalističko istraživanje.

“Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđena je sumnja da je 23-godišnjak, ranije istoga dana na području Vinjana Gornjih rukama oštetio rampu na državnoj granici na mjestu gdje ne postoji stalna policijska ni carinska kontrola te će se protiv njega podnijeti kaznena prijava redovnim putem”, najavili su u policiji.

Zbog kršenja Zakona o strancima policija je protiv 23-godišnjaka podnijela optužni prijedlog nakon čega je doveden na nadležni Općinski prekršajni sud. Tamo je osuđen na novčanu kaznu od 36 tisuća eura, a s obzirom da ju nije mogao platiti novčana kazna mu je zamijenjena sa 60 dana zatvora.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare