Na sinjskim cestama zaustavljeno 13 neispravnih autobusa i teretnjaka

Crna kronika 06. lis 202115:02
PU krapinsko-zagorska/Ilustracija

Sinjska policija je u utorak ispisala 28 prekršaja u nadzoru u kojem su pregledali 40 teretnih vozila i autobusa, a najveći dio prekršaja, njih 13, se odnosio na tehničku neispravnost, doznaje se u splitskoj policiji.

Nadzor su od 8 do 13 sati, na području grada Sinja, proveli policija, cestovni inspektori Ministarstva mora prometa i infrastrukture​ te djelatnici carine.

Zaustavljeno je 40 teretnih vozila i autobusa te je utvrđeno i sankcionirano 28 prekršaja, od kojih ​je​ 13 prekršaja tehničke neispravnosti, 12 prekršaja iz Zakona o radnim vremenima, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu i ​tri​ prekršaja iz Zakona o prijevozu u cestovnom prometu.

Osam teretni​h​ vozila i jedan autobus, nakon početnog tehničkog pregleda na cesti upućeni su na detaljan pregled gdje je utvrđena neispravnost “u vidu više većih i opasnih nedostataka”, kažu u policiji.

Svim vozilima su oduzete registarske pločice, isključeni su iz prometa te im je zabranjeno daljnje sudjelovanje u prometu dok se utvrđeni nedostaci ne otklone​​.

​​”​Cilj ove akcije bio je povećanje stupnja sigurnosti u prometu i smanjenje broja i posljedica prometnih nesreća, kao i nadzor nad sudionicima u prometu, u poštivanju odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu, Zakona o prijevozu opasnih tvari i  Zakona o nadzoru državne granice​”, kažu u policiji​.

​Poziva​ju sve sudionike u prometu da poštuju propise jer se nadzor nastavlja, u tjednu od 11. do 17. listopada kada se odvija kontinuirana akcija nadzora teretnih automobila i autobusa na području cijele Europske unije ​u ​sklopu ROADPOL-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar