Na uvozu automobila utajio milijun kuna poreza

Auto 22. velj 202115:44 0 komentara
audi, automobili
Pixabay

Direktor jedne petrinjske tvrtke uvezao je desetke automobila, ali pri njihovoj preprodaji nije prijavio prihode niti je podnio porezne prijave, čime je državni proračun oštetio za više od milijun kuna, izvijestila je policija.

Nakon što su dovršili kriminalističko istraživanje policija je 57-godišnjaka kazneno prijavila zbog utaje poreza ili carine i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Istraživanjem je utvrđeno da je 57-godišnjak kao direktor tvrtke sa sjedištem u Petrinji, od početka veljače do kraja studenog 2016. “s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi”, u više navrata od  tvrtke iz Njemačke više trgovačkih društva iz Republike Njemačke kupio više desetaka osobnih vozila.

Automobile je prodao u Hrvatskoj, a pritom nije prijavio prihode niti je podnosio propisane porezne prijave te je time, s ciljem da izbjegne plaćanje poreza od najmanje milijun kuna “poreznom tijelu prikrio novoutvrđeni iznos obveza i utajio porez, oštetivši državni proračun RH”, kažu u policiji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.