Na zgradu pulske vijećnice bačena boca sa zapaljivom tekućinom

Crna kronika 05. lip 202313:00 0 komentara
Profimedia

Nepoznati počinitelj bacio je u noći na nedjelju staklenu bocu sa zapaljivom tekućinom prema zgradi gradske vijećnici na pulskom Forumu zbog čega je reagirao gradonačelnik Filip Zoričić, poručivši da su nasilje i vandalizam nedopustivi.

“U događaju nitko nije ozlijeđen niti je nastala materijalna šteta. Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti događaja i tragaju za nepoznatim počiniteljem”, izvijestila je u ponedjeljak Istarska policija.

Slučaj joj je prijavljen u nedjelju oko 1,50 sati nakon što je nepoznati počinitelj bacio staklenu bocu sa zapaljivom tekućinom, nalik Molotovljevom koktelu prema gradskoj vijećnici na Forumu u Puli.

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić rekao je da je “takvo divljaštvo nespojivo s Pulom i presedan u novijoj povijesti grada”, ali je uvjeren i da će to ostati samo izoliran slučaj.

“Koji god da je motiv počinitelja, nasilje i vandalizam usmjeren na jednu od najljepših zgrada koje baštinimo je nedopustiv. Protest i nezadovoljstvo se može pokazati na puno drugih načina koji ne predstavljaju opasnost ni za koga”, poručio je gradonačelnik.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

PROČITAJTE JOŠ