Nakon višednevne potrage pronađena odbjegla prijateljica Josipe Rimac. Odvedena je u zatvor

Crna kronika 21. svi 202412:26 1 komentar
Sanjin Strukic/PIXSELL

Prijateljica Josipe Pleslić ex Rimac, Anna Marija Radić privedena je jučer navečer u zatvor u Zagrebu.

Iz dva izvora u Ministarstvu pravosuđa, uprave i digitalne transformacije N1 doznaje da je u ponedjeljak navečer Anna Marija Radić uhićena i predana pravosudnim vlastima. Za njom se tragalo od prošlog tjedna jer je izbjegavala odlazak u zatvor. Županijski sud u Zagrebu prije pet dana raspisao je tjeralicu za njom  jer je pravomoćno osuđena na godinu dana zatvora.

Gdje je uhićena?

Iz Policijske uprave zagrebačke potvrđeno nam je da su policijski službenici u ponedjeljak u večernjim satima u stanu na Borovju uhitili 55-godišnjakinju i to na temelju tjeralice Županijskog suda u Zagrebu.

Radić je bivša ravnateljica u Ministarstvu regionalnog razvoja koja je proglašena krivom da je bivšem suprugu Josipe Rimac nezakonito dodijelila stan u Kninu. Osim zatvorske kazne mora državi vratiti i 550 tisuća kuna s kamatama, koliko je vrijedio stan što ga je nezakonito odijelila Danijelu Rimcu, suprugu tadašnje gradonačelnice.

Izbjegavala kaznu

Iako joj je pravomoćna presuda izrečena još 2021. Anna Marija Radić do sada je izbjegavala odlazak na izdržavanje kazne, pravdajući se zdravstvenim problemima. Nakon što joj je sud zadnju molbu za odgodom izvršavanja kazne odbio, a ona se nije pojavila u zatvoru, raspisana je za njom tjeralica.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare