Objavljivao lažne oglase da iznajmljuje stanove u Zagrebu, uzimao pologe

Crna kronika 18. kol 202313:48 0 komentara
mastersenaiper/Pixabay/ILUSTRACIJA

Mladić je završio u pritvoru nakon što je policija otkrila da je lažno iznajmljivao stanove - uzimao je pologe od potencijalnih klijenata, a stanova nije ni bilo. Osim toga, fizički je prijetio mladoj ženi pa ga policija tereti za dva kaznena djela.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom zbog sumnje da je počinio šest kaznenih djela Prijevara i jedno kazneno djelo Prijetnja.

Sumnja se da je s namjerom pribavljanja nepripadne imovinske koristi od sredine veljače do kraja srpnja 2023. godine na društvenoj mreži, lažno se predstavljajući, objavio oglas da iznajmljuje stanove na području Zagreba, na Savici, Črnomercu, odnosno u Centru. Nakon što se, u sva tri slučaja, na području grada Zagreba sastao sa zainteresiranim najmoprimcima, lažno im je predočio da je on ili njemu bliska osoba vlasnik stana, a potom od njih zatražio uplatu pologa ili najamnine.

Ne sumnjajući u istinitost njegovih navoda, oštećeni su mu po njegovom traženju, uplatili novac na bankovni račun ili mu ga predali na ruke, bez da su zaista pogledali stan koji žele unajmiti.

U pojedinim slučajevima, kako bi povjerovali u njegovu priču, oštećenima je na sastanku predavao i ključeve, dovodeći ih u zabludu kako je riječ upravo o ključevima stanova čiji je najam oglasio. U tri je navrata u istom razdoblju, sumnja se, postupio s istom namjerom, na način da se također sastajao s oštećenima na području Grada, od njih uzimao novac za najamninu stana, a nakon što se javio na njihove oglase kojima su oglasili da potražuju stan za najam. Niti u ovim slučajevima oštećene osobe nisu prije davanja pologa pogledale stan.

Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 3.300 eura.

Nevezano za navedena djela sumnja se da je 25. ožujka 2023. godine u večernjim satima došao u ugostiteljski objekt na području Susedgrada te ozbiljno zaprijetio 25-godišnjakinji da će nju i njoj bliske osobe teško ozlijediti, čime je kod oštećene izazvao osjećaj straha i uznemirenosti.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podneseno nadležnom državnom odvjetništvu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!