Optužen zbog silovanja i prijetnje na Hvaru

Crna kronika 13. lis 202109:10
Izvor: Policijska uprava zagrebačka / Ilustracija

Zbog kaznenih djela silovanja ​i prijetnje Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je nakon provedene istrage podiglo ​optužnicu​ protiv ​49-godišnjaka, doznaje se na odvjetništvu.

Nasilnik je 24. srpnja 2020. ​oko 22 sat​a​ na Hvaru, uz prijetnju​ i unatoč odbijanju i opiranju 38-godišnje žene​, počinio kazneno djelo silovanja.​ Uz to je tijekom svibnja 2021. putem mobilnog telefona i društvenih mreža ​38- godišnjakinji ​upućivao prijetnje.

​”​Tereti ga se da ju je 23. svibnja 2021. oko 15​,30 sati u Hvaru fizički napao i tjelesno ozlijedio te joj otuđio mobilni telefon, kao i da joj je putem društvene mreže poslao prijeteću poruku što je sve kod oštećenice izazvalo ozbiljni strah i bojazan za vlastiti život i sigurnost​”, navodi se u optužnici​.

U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlje mjere opreza ​iz ​Zakona o kaznenom postupku odnosno redovitog javljanja ovlaštenom policijskom službeniku, zabrane približavanja žrtvi na udaljenost manjoj od sto metara i zabrane uspostavljanja ili održavanja veze sa žrtvom.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar