Osuđeni silovatelj iz Zadra konačno u zatvoru, policiji se predao u Austriji

Crna kronika 26. ruj 202219:33
Izvor: PU sisačko-moslavačka/ILUSTRACIJA

Nije došao na izricanje presude, već je bio u Austriji gdje se policiji i predao. Nakon skoro 2 mjeseca koje je trebao provesti u zadarskom pritvoru, prvookrivljeni za grupno silovanje konačno se našao iza rešetaka

“Moj branjenik se nalazi u Zatvoru u Zadru gdje čeka pisani otpravak presude”, rekla je prvookrivljenikova odvjetnica Darija Krajina Štivičić koja je ranije kazala kako su postojale objektivne okolnosti koje su ga onemogućile u ranijem javljanju pa je tako došlo do realizacije procedure u međuvremenu izdatog Europskog uhidbenog naloga, te dodala da rok za dobivanje presude uskoro ističe i da bi ona trebala stići u roku od dva dana, piše 24sata.

Prvookrivljenik je uhićen u Grazu, gdje se sam javio nadležnoj policiji, i to 19. kolovoza, dan nakon što je Županijski sud u Zadru izdao Europski uhidbeni nalog o uhićenju. Na tjeralici je bio, pak od 2. kolovoza.

VEZANA VIJEST

Sutkinja Sandra Radanović, prvookrivljenom za grupno silovanje maloljetnice iz okolice Zadra je odrezala kaznu od sedam godina, koja je još nepravomoćna.

Prvookrivljeni nije bio sam, uz njega su na bila još šestorica mještana od kojih su neki bili tada maloljetni.

Zlostavljanje trajalo skoro godinu dana

Zlostavljanje je trajalo skoro godinu dana, a maloljetnica još trpi posljedice koji su joj nanijeli mještani koje je dobro poznavala.

Drugookrivljeni mladić u slučaju osuđen je na kaznu od dvije godine i šest mjeseci, trećeokrivljeni na kaznu od tri godine, a četvrtookrivljenik na godinu dana zatvora.

Za ostalu dvojicu izrečena je uvjetna kazna,i to s preporukom da se bave dobrotvornim radom, i to komunalne prirode. Nitko od njih se nije pojavio na izricanju presude, na kojoj se moglo javno čuti koliko su je puta silovali, tukli, snimali scene seksa, pa je njima i ucjenjivali i prijetili da će ih javno pokazivati.

Po hrvatskom zakonu okrivljenici nisu dužni se pojaviti izricanju presude, a s obzirom na to da je 22-godišnjaku izrečena kazna veća od pet godina zatvora sud je izdao dovedbeni nalog, a nakon toga i tjeralicu kada ga policija nije našla na obiteljskoj adresi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram. 

Komentari

Vaš komentar