Par u Zagrebu mamio muškarce lažnim oglasima za masažu i druženje pa ih pljačkao

Crna kronika 16. ruj 202215:26 1 komentar
Pixabay/Ilustracija

Zagrebački policajci dovršili su kriminalističko isztaživanje nad muškom i ženskom osobom starima 41 godinu zbog sumnje na počinjenje dva kaznena djela razbojništva, javljaju iz PU zagrebačka.

Sumnja se da su osumnjičeni zajedno s dvije zasad nepoznate muške osobe krajem kolovoza 2022. godine objavili oglas za upoznavanje i masažu, a sve s ciljem ostvarivanja nepripadajuće imovinske koristi.

Nekoliko dana kasnije, objavljeni oglas je zainteresirao 25-godišnjaka koji je potom telefonski kontaktirao osumnjičenu te je po njenim uputama došao u kuću na području Peščenice. Ulaskom u kuću, 25-godišnjak je osumnjičenoj predao 700 kuna za dogovorenu uslugu da bi potom u sobu ušao 41-godišnjak i dvojica zasad nepoznatih muškaraca koji su uz upućene prijetnje od mladića zatražili još novca.

VEZANA VIJEST

Zbog straha za vlastiti život, mladić im je u konačnici predao još 1.500 kuna i napustio kuću.

No, tu nije bio kraj. Isti je oglas početkom rujna privukao 38-godišnjaka koji je kontaktirao osumnjičenu i te dogovorio iste usluge.

Po dogovoru, u kuću na području Peščenice, oštećenog je dovezao 41-godišnjak, a po ulasku u kuću muškarac je 41-godišnjakinji predao 800 kuna za obećanu uslugu da bi u tom trenutku u prostoriju ušla zasad dva nepoznata muškarca koji su uz prijetnju čvrstim predmetima zatražili još novca koji im je muškarac predao u strahu za vlastiti život.

Ukupna materijalna šteta iznosi oko 6 tisuća kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom odvjetništvu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram. 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare