Pijan pretukao roditelje. Sud kaže da je alkohol olakotna okolnost, pa mu dao blagu kaznu

Crna kronika 23. tra 202420:31 2 komentara
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Na nepravomoćnu presudu Općinskog suda u Varaždinu kojom je 40-godišnjak zbog premlaćivanja i prijetnji roditeljima kažnjen samo uvjetno tužiteljstvo je uložilo žalbu.

Težak incident dogodio se u srpnju prošle godine u mjestu kraj Novog Marofa. Pijani 40-godišnjak tamo je prijetio majci i ocu, da bi zatim i fizički nasrnuo na njih nanijevši im ozljede.

Ublažena kazna

Iako Kazneni zakon za ozljeđivanje bliskih osoba propisuje od jedne do tri godine zatvora, dok se za prijetnje roditeljima može dobiti od šest mjeseci do pet godina zatvora, ovaj 40-godišnjak dobio je samo uvjetnu osudu.

Sud mu je maksimalno ublažio kaznu te je dobio uvjetnu osudu od godine dana zatvora uz rok kušnje od tri godine.

Preblaga presuda

Državno odvjetništvo uložilo je žalbu jer smatra da je kazna preblaga. Naime, okrivljeniku je kao olakotna okolnost uzeto to što je na roditelje nasrnuo pijan, a državno odvjetništvo se s takvim zaključkom ne slaže.

“Državno odvjetništvo smatra da se dovođenje u alkoholizirano stanje ni u kom slučaju ne može smatrati olakotnom okolnošću za počinitelje kaznenih djela, već se radi o važnoj otegotnoj okolnosti. U žalbi je predloženo da se okrivljeniku izrekne stroža bezuvjetna kazna zatvora”, priopćeno je. O žalbi će odlučivati viši sud.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare