Počinitelj teških kažnjivih djela uhićen u Opatiji s lažnim ispravama

Crna kronika 07. srp 202218:14
Izvor: Fran Rubil/PIXSELL

Trojica državljana Bosne i Hercegovine uhićena su na području Opatije jer je jedan od njih imao lažne osobne isprave, a utvrđeno je da je počinitelj teških kažnjivih djela, a ostali se sumnjiče za pomaganje, izvijestila je Policijska uprava primorsko-goranska u četvrtak.

Njih trojicu, starosti od 39 do 44 godine, zatekli su policijski službenici 5. srpnja pri redovnoj kontroli prometa. Vozili su se u Audiju A8 bugarskih nacionalnih oznaka, a 44-godišnjak je kao putnik pokazao lažnu osobnu ispravu s podatcima slovenskog državljanina.

VEZANE VIJESTI

Policijski službenici su posumnjali u vjerodostojnost dokumenta te priveli svu trojicu na kriminalističko istraživanje. Utvrđeno je da je taj 44-godišnjak koristio lažnu osobnu iskaznicu jer je za njim bila raspisana Interpolova potraga zbog počinjenja teških kažnjivih djela. Uz pomoć kolega iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije, hrvatski policajci su utvrdili da se tereti za organizirani kriminal.

Predan je pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, zajedno s dvojicom 39-godišnjaka koji se sumnjiče za pomaganje nakon počinjenja kažnjivog djela.

Korisnik lažne osobne isprave je doveden i sudcu istrage, radi postupka izručenja drugoj državi.

Kako je istaknula policija, to istraživanje rezultat je izvrsne suradnje koju hrvatska policija ostvaruje s kolegama u regiji, ali i na europskom, odnosno svjetskom području putem Interpola i drugih institucija, radi sprječavanja kriminalnih aktivnosti te otkrivanja i sankcioniranja počinitelja.

Komentari

Vaš komentar