Policija objavila nove detalje napada na glavnog skauta NK “Osijek”

Crna kronika 13. lip 202415:52 0 komentara
Policajac kod Slavonskog broda autom udario biciklist
Pexels / Ilustracija

Policija u četvrtak nije mogla potvrditi povezuje li se slučaj napada na glavnog skauta NK "Osijek" Jamie Freemana sa slučajem propucavanja vozila kojim se koristi sportski direktor kluba Jose Boto, od 28. svibnja, ali će kriminalističko istraživanje provoditi i u tom smjeru.

Zamjenik načelnika osječko-baranjske Policijske uprave Darijo Premec kazao je na konferenciji za novinare da su od 25-godišnjeg sportskog djelatnika kluba primili dojavu da su ga oko 1:30 sati ujutro, fizički napale dvije nepoznate osobe udarajući ga rukama i palicom po tijelu.

Napad se dogodio u blizini stadiona NK Osijek, “Opus Arena”, a sportskom djelatniku kluba liječnici u osječkom KBC-u su, nakon ukazane pomoći, utvrdili lakše tjelesne ozljede.

“U ovom trenutku ne možemo reći povezuje li se ovaj događaj sa slučajem propucanog vozila od 28. svibnja, koje koristi djelatnik nogometnog kluba, ali naravno da ćemo kriminalističko istraživanje provoditi i u tom smjeru, dodao je Premec.

Napadnutom djelatniku kluba nije poznat razlog napada, a nisu mu poznati niti napadači, koji nisu bili maskirani, rekao je.

Premec je ocijenio da su Osijek i Osječko-baranjska županija sigurni bez obzira na takve pojedinačne događaje te dodao da tijekom ove godine nije bilo ubojstava odnosno da je od težih kaznenih djela bilo sedam pokušaja ubojstva i pet razbojništava.

Na upit novinara radi li policija nešto po pitanju plakata i grafita koji su ispisani u Osijeku s porukama protiv članova Uprave kluba, Premec je odgovorio da je i to jedan dio istraživanja, ali da se ne radi o kaznenom djelu koje se istražuje po službenoj dužnosti.

Naravno da ćemo provjeriti sve informacije o tome, dodao je.

Napomenuo je da za sada nije otkriven počinitelj kaznenog djela propucavanja automobila, kojim se koristio sportski direktor NK Osijeka Jose Boto te dodao da istraživanje, što se tiče motiva, provode u nekoliko smjerova.

“Obavili smo više od 50 razgovora s djelatnicima kluba i građanima, pregledavamo snimke nadzornih kamera i provodimo još neke policijske poslove koje ne mogu javno prezentirati”, izvijestio je Premec.

Podsjetimo, krajem svibnja na parkingu NK Osijeka propucan je automobil sportskog direktora kluba Jose Bote. Čak sedam metaka završilo je u vjetrobranskom staklu automobila koji je Boto koristio.

Iz NK Osijek tada su objavili da su zgroženi incidentom i izrazili punu podršku Botu. On sam rekao je kako mu je to poticaj da nastavi dalje i da mu ne pada na pamet otići iz Osijeka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!