Policija poslala novo upozorenje građanima koji kupuju preko interneta

Crna kronika 08. kol 202217:17 > 17:50 2 komentara
kartica, kreditna kartica, online plaćanje
Pixabay / ilustracija

Splitska policija poslala je novo upozorenje građanima vezano uz internetske prijevare nakon najnovijeg slučaja u kojem je mladić ostao bez više desetaka tisuća kuna.

Kako navodi policija u svom priopćenju, prijavu je podnio oštećeni 26-godišnjak koji je putem internetskog oglasnika oglasio prodaju artikla, nakon čega mu se obratila nepoznata osoba te ga dovela u zabludu navodeći kako će kupiti njegov artikl.

“Osoba mu je poslala poveznicu u koju je upisao podatke o svojoj bankovnoj kartici radi uplate. Oštećeni 26-godišnjak je nakon danih podataka sa svoje bankovne kartice ubrzo shvatio da je nepoznata osoba iskoristila te podatke obzirom da mu je s računa podignuto više desetaka tisuća kuna”, priopćila je policija dodajući da je kriminalističko istraživanje u tijeku.

“Kako ne bi postali žrtvom ovakvog ili sličnog kaznenog djela građanima savjetujemo da budu vrlo oprezni u kupovini on line i kome se obraćaju za kupnju i prodaju, te da ne ustupaju svoje osobne podatke nepoznatim osobama i ne dijele kartični pin ili lozinku za online bankarstvo”, upozorava policija.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.