Pomorska nesreća kod Dugog otoka: Jahta udarila u kavez ribogojilišta

Crna kronika 23. ruj 202210:36 0 komentara
Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

U pomorskoj nesreći koja se u noći s četvrtka na pertak dogodila kod Dugog otoka nije ozlijeđen nitko od članova posade, izvijestili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) noćas u 00.17 sati dobila je dojavu o nesreći te je u suradnji sa Lučkom kapetanijom Zadar pokrenula koordiniranu akciju spašavanja plovila i posade motorne jahte „Morning Light“.

Radi se o jahti duljine oko 18 metara koja je plovila pod zastavom Republike Rumunjske s ukupno 11 osoba/članova posade, od kojih nitko nije ozlijeđen.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

“Motorna jahta je prilikom udara u ogradu kavezne konstrukcije ribogojilišta u Iškome kanalu, kod Dugog otoka, pretrpjela oštećenje trupa zbog kojega je primala more u potpalublje te je ostala nasukana na poziciji nesreće. Dolaskom na poziciju službenici zadarske Kapetanije evakuirali su 9 od 11 članova posade, budući da su voditelj i jedan član posade svojevoljno ostali na jahti nadzirati privremeno sanirano oštećenje u predjelu trupa.

Službenici LK Zadar pregledali su oštećenja nasukane jahte te nisu uočili onečišćenje mora i morskog okoliša, nakon čega su prevezli 9 brodolomaca u Zadar, kamo su pristali jutros u 03.30 sati”, priopćeno je iz resornog ministarstva.

Očevid se još provodi, a u priopćenju se dodaje da je vlasniku oštećene jahte naloženo da mora organizirati komercijalno odsukavanje i tegalj, u najkraćem vremenskom roku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.