Sud rekonstruirao kako je serijski razbojnik pljačkao ljekarne, benzinske postaje, trgovine…

Crna kronika 19. tra 202416:01 0 komentara
Igor Kralj/PIXSELL

Bio je maskiran i naoružan pištoljem koji je nalikovao na pravi. Uhićen je lani, a sada mu stiže nepravomoćna presuda.

Zbog sedam razbojništava i pokušaja razbojništava počinjenih u nekoliko mjeseci na šest godina zatvora nepravomoćno je osuđen 45-godišnji Zagrepčanin. Presudu mu je izreklo vijeće Županijskog suda u Zagrebu utvrdivši da je u razbojnički pohod krenuo sredinom rujna 2022. godine.

Serija oružanih pljački

Bio je 16. rujna 2022. kada je oko 19 sati upao u ljekarnu na Samoborskoj cesti. Navukao je tamnu maramu preko lica, a u ruci je držao pištolj koji je izgledao kao pravi. Prišao je pultu za kojim su bile svoje ljekarnice i počeo vikati: “Ovo je pljačka!”.

Iako je pokušao otvoriti vrata kraj pulta nije u tome uspio pa je pobjegao praznih ruku.

U ljekarni u Varićakovoj ulici u koju je upao 29. prosinca 2022. oko 17 sati maskiran medicinskom maskom i šiltericom ukrao je 1.060 kuna. Novac mu je predala uplašena ljekarnica kojoj je zaprijetio pištoljem.

Koliko je novca ukrao?

Još 1.200 eura ukrao je 28. siječnja 2023. s benzinske postaje u Ilici, dok je nešto manje od 46 eura ukrao 24. veljače 2023. iz optičarske radnje u Slovenskoj ulici. U oba slučaja na licu je imao medicinsku mask i kapuljaču na glavi, te pištolj, koji je nalikovao pravom, u ruci.

Još tri razbojništva počinio je tijekom ožujka 2023. godine. U ljekarni na Srednjacima ukrao je 500 eura, opljačkao je i Bipu u Ulici Vlade Gotovca, a na meti mu je bio i Pet centar u Našičkoj ulici iz koje je pobjegao s 960 eura.

Ovaj pljačkaš u istražnom zatvoru nalazi se od svibnja prošle godine. Kada je uhićen policajci su kod njega pronašli više noževa, nekoliko maski za lice, šiltericu, rukavice i majice što ih je nosio tijekom razbojništava. Sav novac koji je ukrao morat će vratiti ako ova presuda postane pravomoćna.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!