U nekoliko minuta buknulo 5 požara iznad Kaštela, 4 stavljena pod nadzor

Crna kronika 18. kol 202213:50 > 15:47
Podijeli:
Izvor: Hrvatska vatrogasna zajednica

Pod nadzor vatrogasaca stavljena su četiri od pet požara, koji su u četvrtak rano popodne buknuli na nekoliko mjesta uz željezničku prugu u Rudima iznad Kaštela, doznaje se u županijskom Vatrogasno-operativnom centru Split.

Prvi je požar planuo oko 12,50 sati, a zatim su buknula još četiri na području Gospe Stomorije u Rudinama iznad Kaštela. Gorjela je trava, makija i nisko raslinje, te nešto borove šume.

Neslužbeno se doznaje da je mogući uzrok požara možda iskrenje vlaka s obzirom da su svi požari buknuli uz željezničku prugu, no pravi uzrok će pokazati očevid.

Na terenu su vatrogasne snage iz Kaštela, Trogira, Solina, Omiša i Sinja, te Vatrogasna interventna postrojba iz Divulja s ukupno 88 gasitelja i 26 vozila. U borbi s vatrom su im iz zraka pomagala četiri kanadera i helikopter.

Vatrogasci kažu kako će i peti požar ubrzo biti stavljen pod njihov nadzor.

Još se ne zna točno kolika je opožarena površina.

 

Gašenje u Bokordićima otežava jak vjetar

I na području naselja Bokordići došlo je do požara otvorenog prostora te gori trava, bjelogorica i nisko raslinje. Na terenu su javne vatrogasne postrojbe Rovinja i Pule te dobrovoljna vatrogasna društva s područja Pulštine.

„Gašenje otežava jak vjetar te su u pomoć pozvana i 2 Air Tractora. U ovome trenutku u gašenju sudjeluje oko 20 vatrogasaca i nema ugroze za objekte“, kazao je vatrogasni zapovjednik Istarske županije Dino Kozlevac.

Dodao je kako je požar koji je danas izbio na području mjesta Juršići lokaliziran, a na terenu požarište čuvaju JVP Pula i DVD Svetvičenat.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar