Ukrajinac iz Karlobaga htio kupiti mačku preko oglasnika pa ostao bez novca

Crna kronika 25. ruj 202314:46 0 komentara
ilustracija

Ukrajinac koji boravi u Karlobagu policiji je prijavio da je prevaren kada je preko internetskog oglasnika htio kupiti mačku pasmine kanadska sfinga, a na kraju je ostao bez novca, ali i mačke.

Policija je izvijestila da je državljanin Ukrajine prijavio kako je početkom rujna na jednom internetskom oglasniku uspostavio kontakt s prodavateljem od kojega je želio kupiti mačku, dogovorio cijenu i uplatio novac. Navodni prodavatelj je osim uplate, stoji u policijskom priopćenju, tražio i slanje fotografije osobe iskaznice, što je oštećena osoba i učinila.

Iz policije pozivaju na oprez

Da je prevaren te da već plaćenu mačku neće dobiti muškarac je shvatio kada je na pitanja o isporuci dobio poruku da njegov novac jest uplaćen, ali da mora doplatiti još novca. Kako Hina neslužbeno doznaje, prevareni je ljubitelj mačaka htio kupiti kanadsku sfingu. Za nju je platio 232 eura.

Kada je uslijedila komunikacija preko WhatsAppa, prodavatelj je tražio dodatnih 600 eura. U policiji kažu da rasvjetljavaju ovo kazneno djelo i upozoravaju građane da budu vrlo oprezni kod online kupovine, ne ustupaju svoje osobne podatke nepoznatim osobama i ne dijele kartični pin ili lozinku za online bankarstvo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.