Uz prijetnju oružjem opljačkao 25 trgovina, benzinskih, kladionica i pošta

Crna kronika 30. ožu 202313:53
N1/ILUSTRACIJA

Zagrebačka policija uhitila je i za ukupno 25 pljački trgovina, benzinskih postaja, kladionica i pošta osumnjičila 34-godišnjeg muškarca koji je, maskiran te uz prijetnju pištoljem ili nožem, navedenim razbojstvima počinio štetu od oko 16 tisuća eura.

Iz policije su u četvrtak objavili kako 34-godišnjaka sumnjiče da lani na području grada, odnosno po zagrebačkim kvartovima, u svom razbojničkom naumu nije birao objekte u koje će ući te uz prijetnju pištoljem ili nožem od zaposlenika tražiti da mu predaju novac, što su oni u strahu za svoj život i činili.

Predstavili su i 25 lanjskih pljački za koje ga terete, a za koje je ranije još bilo navedeno da su djelo nepoznatog počinitelja.

Prednjače razbojstva u trešnjevačkim ljekarnama te benzinskim postajama i poslovnicama igara na sreću, a slijedi Susedgrad gdje je pljačkao ljekarne, poslovnice pošte i kioske.

Na području Medvešćaka također je otimao novac od zaposlenika ljekarni i kioska, što je činio i u Novom Zagrebu te na Trnju i Črnomercu.

Nakon dovršene kriminalističke istrage policija je osumnjičenog 34-godišnjaka predala pritvorskom nadzorniku te uz kaznenu prijavu zbog razbojstava dostavila posebno izvješće zagrebačkom tužiteljstvu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.