Za vikend jedna osoba poginula u prometu

Crna kronika 29. pro 202011:51 > 30. pro 2020 20:43
Policija.
Izvor: Zlatko Potkonjak

Proteklog vikenda na hrvatskim prometnicama poginula je jedna osoba, a zaustavljeno je i 10 ponavljača najtežih prekršaja, izvijestio je MUP.

Od ukupno 1165 prekršaja najviše je bilo prekoračenja dopuštene brzine (506), a slijede nekorištenje sigurnosnog pojasa (85) i vožnja pod utjecajem alkohola (58). Prilikom nepropisnog korištenja mobitela uhvaćena su 32 vozača.

Najveći broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola počinili su vozači od 31 do 40 godina – 16 takvih prekršaja, kojima je najčešće izmjerena koncentracija alkohola od 0,51-1,00 g/kg, što je i najčešće izmjerena koncentracija tijekom akcije.

Najveće prekoračenje brzine od 237 kilometara na sat zabilježili su policajci PU vukovarsko-srijemske, dok je najveća izmjerena koncentracija alkohola od 2,2 promila zabilježena na međimurskom području.

U nadzoru prometa, aktivnosti policije bile su posebice usmjerene prema počiniteljima najtežih prekršaja, prilikom čega je zatečeno 10 ponavljača teških prekršaja u prometu. Recidivisti su najčešće vozili prije polaganja vozačkog ispita, njih šestero, dok je njih petero dobilo testiranje na droge. Jedna osoba je upravljala vozilom dok joj je na snazi zabrana vožnje, a jedan recidivist je zaustavljen zbog nedopuštene količine alkohola.

Trojica recidivista su zadržana u posebnim prostorijama do otriježnjenja, a protiv četvorice je proveden žurni prekršajni postupak, prilikom čega je policija predložila određivanje maksimalnih kazni.

U MUP-u dodaju da je u prvih 11 mjeseci u prometnim nesrećama poginulo 224 osoba, odnosno 39 osoba ili 16 posto manje nego u istom razdoblju 2019.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar