Policija zbog tučnjave koristila oružje: “Svi ranjeni izvan životne opasnosti”

Crna kronika 22. svi 202201:50 > 02:07 1 komentar
Goran Stanzl/PIXSELL

U subotu kasno navečer je došlo do velikih nereda na autocesti A1 kod odmorišta Desinec, između Zagreba i Karlovca. Došlo je do masovnog sukoba između navijača splitskog Hajduka i policije. U sukobima je sudjelovalo više stotina osoba.

Autocesta je zbog tučnjave bila u potpunosti zatvorena između Zagreba i Karlovca, a sada je zatvoren trak iz smjera Zagreba prema Karlovcu.

“Za sav je promet zatvorena dionica autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Lučko i Karlovac, u smjeru Dubrovnika. Prometna nesreća na autocesti A1 ispred odmorišta DRAGANIĆ u smjeru Zagreba, promet se vodi po dvije prometne trake”, objavio je Hrvatski autoklub u 1:20 sati.

Što se točno događalo?

Podsjetimo, kako je ranije izvijestila policija, tijekom organizirane preprate oko 1600 navijača Hajduka u autobusima, kombi vozilima i osobnim automobilima s utakmice u Zagrebu, navijači su samoinicijativno stali na autocesti A1 kod odmorišta „Desinec“ i tako blokirali sve trake autoceste u smjeru Karlovca.

Potom je, oglušivši se na policijska upozorenja i naredbe, nekoliko stotina njih napalo tjelesnom snagom i predmetima pogodnim za nanošenje ozljeda, policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili, izvijestila je noćas zagrebačka policija. Policijski su službenici radi odbijanja napada na sebe prema više osoba uporabili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovno stavljena pod nadzor. Napominju i da su svi ozlijeđeni izvan životne opasnosti.

U tijeku je identifikacija i privođenje osumnjičenika za kaznena djela i prekršaje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.