Želite ulagati u dionice, kriptovalute… Držite se ovih pet savjeta

Crna kronika 07. velj 202316:21
kriptovalute, bitcoin
Pixabay / Ilustracija

Zbog računalne prijevare počinjene na štetu 43-godišnjaka s područja Kutine, iz PU sisačko-moslavačke objavili su posebne savjete za građane.

“Nepoznati počinitelj je u razdoblju od lipnja do kolovoza prošle godine nagovorio oštećenog, lažno mu obećavši stjecanje znatne imovinske koristi, da registrira virtualni račun na Internet stranici te da na njega uplati određenu svotu novaca, a sve s ciljem trgovanja. Krajem siječnja ove godine kada je oštećeni pokušao povratiti uložena sredstva, shvatio je da je prevaren te je slučaj odlučio prijaviti policiji”, priopćeno je iz policije.

Kako bi izbjegli slične situacije, policija savjetuje da uvijek tražite nepristrani financijski savjet prije nego što date novac ili uložite sredstva, kao i da odbijete nenajavljene pozive o mogućnostima ulaganja. Napominju i da budete sumnjičavi prema ponudama koje obećavaju sigurnu investiciju, zajamčene povrate i veliku dobit.

“Čuvajte se budućih prijevara – ako ste jednom uložili u prijevaru, prevaranti će vas vjerojatno ponovno ciljati ili prodati vaše podatke drugim prevarantima i obratite se policiji ukoliko smatrate da ste oštećeni kaznenim djelom”, zaključuju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar