Pet znakova koji pokazuju da biste trebali kupiti novi automobil

Auto 27. svi 202313:34 0 komentara
Unsplash/ilustracija

Bez obzira koliko voljeli svoj automobil, nakon nekog vremena potrebno ga je zamijeniti. Nekoliko je znakova kojima vam automobil signalizira da biste trebali uložiti u kupnju novog automobila.

1. Česti kvarovi

Povremene kvarove na starijem vozilu treba očekivati, a plaćanje potrebnih popravaka s vremena na vrijeme je razumno. Međutim, kada se automobil počne sve češće kvariti, vjerojatno je vrijeme da počnete razmišljati o nabavi drugog vozila.

Howstuffworks piše da nije poželjno doživjeti više od dva kvara godišnje, pri čemu se misli na kvarove koji onemogućuju vožnju i zahtijevaju velike, skupe popravke. To uključuje zamjenu hladnjaka, ispušnih sustava, veće probleme na motoru…

Ako dođete do točke u kojoj vam se auto kvari svaka dva, tri ili četiri mjeseca, onda imate ozbiljan problem.

2. Unutrašnjost automobila počinje se raspadati

Kada se unutrašnjost vozila počne raspadati, vjerojatno je da se automobil više ne može spasiti. Tu se misli na rupe u podu, poderanu tkaninu, kvake koje otpadaju, krov koji propušta vodu i slično.

3. Provodite više vremena na benzinskoj pumpi

Što je automobil stariji, to će više goriva trošiti. Svake godine izlazi nova serija automobila i svaki je malo učinkovitiji od modela iz prethodne godine. Ako vozite automobil koji ste kupili početkom ili sredinom 1990-ih, velike su šanse da provodite puno više vremena na benzinskoj crpki nego vaš susjed koji vozi Toyotu Prius iz 2015.

4. Troškovi osiguranja vozila stalno rastu

Osiguranje je skuplje za starija vozila. Noviji automobili ispunjavaju uvjete za mnoštvo sigurnosnih značajki koje nisu dostupne u starijim modelima vozila.

5. Popravci koštaju više nego što automobil vrijedi

Najočitiji pokazatelj da je vrijeme za novi automobil jest kada dođete u situaciju gdje popravci koštaju više nego što vozilo vrijede. Također možete napraviti “test guma” na svom starom automobilu. Kada dođe vrijeme za postavljanje novih guma na vozilo, zapitajte se je li automobil vrijedan troška novog kompleta guma.

Ako je odgovor “ne”, ozbiljno razmislite o kupovini novog vozila. Kada plaćanje popravka starog automobila postane preskupo, vrijeme je ga zamijenite novijim modelom.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.