Recept: Kuglof sa čokoladom

Cooking 05. lis 202015:40 > 15:47
Shutterstock

Mekan i ukusan desert preliven čokoladom.

Sastojci:

– 250 g maslaca

– 250 g šećera

– 1 vrećica vanilin šećera

– 5 jaja

– 250 g brašna (T–400)

– 1/2 vrećice praška za pecivo

– 5 žlica mlijeka

– 250 g oraha, badema, ili kokosovog brašna, po izboru

– 100 g crne čokolade 

Priprema: 

Pećnicu zagrijati na 200 stupnjeva.

Kalup za kuglof premazati maslacem, pa posuti malo brašna ili mljevenih badema.

Pjenasto umutiti maslac, šećer, vanilin šećer i jaja.

Pomiješati brašno i prašak za pecivo, pa sve zajedno umiješati u smjesu, malo-pomalo, uz postupno dolijevanje mlakog mlijeka.

Samljeti orahe (ili orašaste plodove po izboru). Dodati ih u tijesto, izmiješati i staviti u kalup.

Peći oko 60 minuta.

Izvaditi gotov kolač iz kalupa i ostaviti ga na rešetki za kolače da se ohladi.

Čokoladu izlomiti na krupnije komade i istopiti je na pari.

Uzeti kuhinjsku četkicu i premazati kolač rastopljenom čokoladom.

Kolač izrezati i servirati.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.