Recept: Svinjetina sa cvjetačom u chilli umaku

Cooking 06. lis 202012:33 > 12:49
Shutterstock

Fantastično jelo s mesom i povrćem u ljutom umaku

Sastojci:

Za meso:

– 2 svinjska slabina, bez masnoće

– 3 žlice smeđeg šećera

– 1 žlica chillija u prahu

– 1 žlica bijelog luka u prahu

– malo soli

– 3 žlice maslinovog ulja

Za karfiol:

– 1 veliki crni luk, izrezan na kockice

– 4 poriluka, tanko izrezana

– 3 češnja bijelog luka, mljeveni

– 2 žličice mljevenog kumina

– 2 žličice chillija u prahu

– 1 žličica papra ili ljute mljevene paprike

– 2 žlice paradajz pirea

– 1 veća cvjetača, izrezana na cvjetove

– 1 konzerva pelata

– 1 flaša piva

– 3 šalice pilećeg bujona

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

U meso utrljajte smeđi šećer, chilli u prahu i bijeli luk u prahu, pa posolite. Uspite i 2 žlice maslinovog ulja i prebacite u lim obložen papirom za pečenje.

Pecite 1 sat i 15 minuta. Neka se malo ohladi, a zatim izrežite na sitne komade.

U međuvremenu, u velikom loncu na umjerenoj vatri zagrijte preostalo ulje. Dodajte luk, poriluk, bijeli luk, kumin, chilli u prahu i ljutu papriku i kuhajte dok ne omekša, oko osam minuta. Posolite.

Dodajte paradajz pire i kuhajte jednu minutu, a zatim i cvjetaču, pelat, pivo i temeljac. Na kraju dodajte svinjetinu i još malo kuhajte.

Dobar tek!