Recept: Savršene princes krafne

Cooking 14. lis 202016:19 > 16:36
Shutterstock

Omiljena poslastica i djece i odraslih.

Sastojci:

Za tijesto:

– 100 g maslaca

– 150 g brašna

– 1/4 l vode

– 4 jaja

– prstohvat soli

– 10 g maslaca za premazivanje tepsije

– šećer u prahu

Punjenje:

– 600 ml mlijeka

– 8 žlica šećera

– 1 žlica maslaca

– 4 žumanjka

– 4 žlice brašna  

Priprema:

Maslac, vodu i sol staviti da provrije. Skinuti sa štednjaka i odmah sipati brašno. Miješati da se masa ujednači.

Dodavati jedno po jedno jaje i stalno miješati.

Napuniti špricu i u podmazanu tepsiju špricom istiskati tijesto.

Peći oko 20 minuta na 220 stupnjeva, ne otvarajući pećnicu. 

Pola litre mlijeka, 4 žice šećera i maslac staviti da provrije.

Umutiti 4 žumanjka s 4 žlice šećera, 4 žlice brašna i 100 ml hladnog mlijeka. Skuhati kao puding i ohladiti punjenje.

Hladne krafne presjeći na pola, napuniti punjenjem i posuti šećerom u prahu.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.