Savršen izbor za jesenske i zimske dane.
Sastojci:
– 80 dekagrama svježih rajčica, prepolovljenih
– jedan slatki luk, oguljen i razrezan na četvrtine
– jedna glavica češnjaka, odsječenog vrha kako bi se vidjeli češnji
– 0,5 decilitara maslinovog ulja
– Sol i svježe samljeven crni papar
– 7 decilitara pileće ili povrtne juhe
– lovorov list
– 2 grančice timijana
– 3 žlice nasjeckanog svježeg bosiljka
– 45 grama izmrvljenog kozjeg sira
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva Celzijevih. Stavite papir za pečenje s aluminijskom folijom.
Posložite rajčice, luk i češnjak na papir za pečenje.
Maslinovo ulje ravnomjerno prelijte preko svega. Začinite sa soli i paprom.
Pecite dok se na rajčicama ne pojave mjehurići, luk ne omekša i češnjak ne bude karameliziran, 35 do 40 minuta.
Rajčice i luk premjestite u veliki lonac. Češnje češnjaka istisnite iz kore i ubacite u lonac.
Dodajte juhu, lovorov list i timijan te pustite da zakipi na srednje jakoj vatri. Kuhajte dok se sve lijepo ne stopi, 20 do 25 minuta
Premjestite juhu u blender ili sjeckalicu za hranu i blendajte dok ne postane potpuno kremasta.
Ulijte juhu u tanjure ili zdjelice.
Ukrasite svaki tanjur s 1 žličicom bosiljka i 1 do 2 žlice kozjeg sira.
Poslužite toplo.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.