Čuvena slastica sa kremom od vanilije.
Sastojci:
Za rolice:
– 500 g smrznutog lisnatog testa
– maslac za kalupe
– 1 jaje
Za kremu:
– 1 želatina
– 50 ml vode
– 500 ml mlijeka
– 1 puding od vanilije
– 1 žlica gustina
– 3 žumanca
– 150 g šećera
– 1 vanilin šećer
– 200 ml šlaga
Priprema:
Za rolice: Odmrznuto lisnato tijesto i na pobrašnjenoj površini tanje razvaljajte tako da dobijete po 12 trakica.
Kalupe za rolice namažite maslacem i na svaki zarolajte po jednu trakicu.
Tako pripremljene rolnice složite na pleh obložen papirom za pečenje. Premažite razmućenim jajetom i pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta.
Kad su rolice budu pečene, vruće ih skinite sa kalupa i pustite da se ohlade.
Za fil: Želatinu stavite u posudu, prelijte hladnom vodom i ostavite da nabubri 10 minuta.
Oko 400 ml mlijeka stavite u posudu i pustite da provri.
Puding i gustin pomiješajte sa ostatkom mlijeka. U posudu stavite žumance, šećer, vanilin šećer i dobro pjenasto umutite.
Dodajte razmućeni puding sa gustinom i ponovno dobro promiješajte. Lagano sipajte vruće mlijeko neprestano miješajući.
Dobijenu smjesu stavite na šparet i lagano miješajte dok ne prokuha. Skinite sa špareta, dodajte nabubrenu želatinu i lagano miješajte dok se želatina ne otopi.
Fil pustite da se u potpunosti ohladi, pa umiješajte čvrsto umućen šlag. Smjesu stavite malo u frižider da se stegne.
Prebacite fil u vrećicu za šlag i ispunite pripremljene rolice. Pospite šećerom u prahu i poslužite.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.