Sve sastojke već imate u kući.
Sastojci:
– 100 g putra
– 300 g kravljeg sira
– 300 g brašna
– sol
– 2 žumanjka
Premaz:
– 1 jaje
– sezam, kim, mak
Priprema:
Prosijati brašno i dodati sol. Sir sjediniti sa žumanjcima, dodati u prosijano brašno i na kraju dodati hladnu mast ili putar i sve zamijesiti zajedno.
Zamotati u plastičnu foliju i ostaviti u frižideru da se tijesto odmori i ohladi, najmanje sat vremena ili preko noći.
Tijesto izvaditi iz frižidera, ostaviti kratko na sobnoj temperaturi. Razvaljati tijesto na pola centimetra debljine i vaditi modlicom pogačice ili perece.
Ako ih odmah pečete, premazati ih umućenim jajetom i posuti sjemenkama po izboru.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 15 minuta ili dok ne dobiju lijepu boju.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.