Recept za čuvenu sicilijsku poslasticu.
Sastojci:
– 250 g mekog brašna
– 15 g šećera
– 1 vrećica limun šećera
– prstohvat soli
– 25 g omekšanog maslaca
– 1 jaje
– 35 ml limunovog soka
– 35 ml vode
– 1/2 l ulja za prženje
Punjenje:
– 500 g maskarpone sira
– 100 g šećera u prahu
– 2 vrećice limun šećera
– 200 ml slatke pavlake
Priprema:
Dlanovima pomiješajte brašno, sol, šećer i omekšali maslac.
Dodajte jaje, limunov sok i vodu i mijesite tijesto oko pet minuta dok ne postane glatko. Umotajte ga u plastičnu foliju i ostavite u frižideru na sat vremena.
Ohlađeno tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi vrlo tanko, na jedan milimetar debljine.
Isjecite krugove promjera oko sedam centimetara.
Pripremite valjke za kanole ili ih napravite od aluminijske folije.
Umotajte krug tijesta oko svakog valjka, a krajeve dobro pričvrstite s malo vode. Ostatak tijesta zamijesite i ponavljajte postupak dok se sve ne potroši.
Zagrijte ulje u plitkoj posudi. Smanjite temperaturu na srednju. Stavite kanole zajedno s valjkom u ulje i pržite od tri do četiri minute uz često okretanje.
Pažljivo ih izvadite iz ulja, ocijedite višak masnoće na papirnati ubrus i ostavite da se ohlade. Pažljivo izvucite valjak.
Za kremu u maskarpone dodajte limun šećer i šećer u prahu, pa mikserom izmiksajte. Zatim u kremu od maskarpone sira dodajte čvrsto umućenu slatku pavlaku i sve zajedno izmiksajte.
Napunite kanole kremom od maskarponea i poslužite.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.