Kuharica Yasmeen AlSawwaf kaže da mnogi griješe u pripremi pečenih jaja ili jaja 'na oko', pa je za Eat This, Not That podijelila nekoliko savjeta uz koje bi to jednostavno i često pripremano jelo svaki put trebalo ispasti savršeno.
Prvo je, kaže, bitno da se jaja uvijek peku u tavi s dnom od neprianjajućeg materijala.
“Na takvoj tavi treba prije prženja jaja otopiti maslac koji će im dati odličan okus”, rekla je, a neće se ni lijepiti dok se peku.
AlSawwaf također napominje da se jaja ne bi trebala razbijati nad tavom već uvijek u zdjeli, da se žumanjak ne bi razbio.
“I naravno, jaja trebaju biti svježa”, dodala je, jer se kod jaja koje dugo stoji bjelanjak i žumanjak razrijede.
To ćete, kaže, prepoznati bjelanjak na tavi raširi umjesto da ostane kompaktan i gust.
“Postoji i savršena temperatura za pečenje jaja, a to je temperatura između 123°C i 137°C”, rekla je kuharica, a objasnila je i da bi na višoj temperaturi jaja mogla posmeđiti i napuhati mjehuriće prije nego što se unutra dobro skuhaju.
Idealna pečena jaja, kaže ona, trebaju biti sjajna i imati potpuno stvrdnuti bjelanjak, ne smiju po sebi imati mjehuriće ni posmeđiti, a bi žumanjak treba biti skuhan prema želji, prenosi Večernji list.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!