U ČEMU JE TAJNA

Najkremastiji pire ikad? Trik je jednostavniji nego što mislite

author
N1 Hrvatska
22. svi. 2025. 22:11
Pire krumpir, jelo, hrana- Pixabay/Ilustracija
Pixabay/Ilustracija

Pire krumpir jedno je od omiljenih i najčešće pripremanih jela u mnogim kućanstvima, a za njegovu pripremu potrebno vam je samo nekoliko sastojaka.

Iako se čini kao jednostavan prilog, prilikom kuhanja se često dogodi da pire ne postigne očekivanu kremastu strukturu i bogat okus. Stoga je potrebno dodati jedan sastojak koji će poboljšati okus.

Ovisno o tome koje meso poslužujete s pireom, možete koristiti kockice govedine ili piletine. Ovaj sastojak ne samo da poboljšava okus, već i doprinosi kremastijoj teksturi pirea, piše klix.ba.

Sastojci:

Oguljeni krumpir, voda, morska sol, kocka za juhu po izboru, maslac i toplo mlijeko

Priprema:

Krumpir je potrebno oguliti i narezati na komadiće. U veliku posudu ulijte vodu, dodajte prstohvat morske soli i jednu kocku za juhu po izboru. Kad voda zavrije, dodajte krumpir i kuhajte dok ne omekša.

Nakon kuhanja, procijedite krumpir i dok je još vruć, dodajte malo maslaca i toplog mlijeka. Zgnječite krumpir do željene teksture. Na taj način, vaš pire krumpir imat će bogatiji i puniji okus, kao i kremastu teksturu kojoj nitko neće moći odoljeti.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama