Poznato francusko jelo ne mora biti komplicirano za pripremiti.
Savršeni quiche Lorraine ima hrskavu koru i bogatu kremu, a možete ga pripremiti doma u 4 jednostavna koraka.
Prvi korak
Pomiješajte 175 grama brašna, 100 grama narezanog maslaca, 1 žumanjak i 4 žlice hladne vode. Sjedinite, napravite kuglu tijesta i to dobro razvaljajte.
Drugi korak
Tijesto stavite u kalup za pečenje i odrežite krajeve. Vilicom izbodite tijesto. Pecite ga na 200 stupnjeva 15 minuta prekriveno aluminijskom folijom.
Treći korak
Prepržite 200 grama slanine i ocijedite višak masti. Nakon toga “istucite” 200 ml kiselog vrhnja u 200 ml vrhnja za kuhanje te tome dodajte tri jaja. Nasjeckajte 50 grama sira gruyèrea. Sir i prženu slaninu stavite na pečeno tijesto te ih zalijte mješavinom vrhnja.
Četvrti korak
Naposljetku to sve pecite 20 do 25 minuta na 180 stupnjeva, piše Pinkvilla.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!