Nemate ideju što kuhati za ručak ili ranu večeru i uz to ne želite provesti puno vremena u kuhinji nakon napornog radnog dana? Ovaj recept idealan je za vas.
Fino, a jednostavno jelo koje danas donosimo jest tjestenina s gljivama. U receptu su šampinjoni, ali po želji ih možete zamijeniti i nekom drugom vrstom. Želite li pripremiti vegetarijansku verziju, izbacite pancetu.
Potrebni sastojci:
- 450 g tjestenine
- 400 g šampinjona
- 100 g sitno sjeckane pancete
- 1 luk
- 4 žlice kiselog vrhnja
- 40 g parmezana
- 1 žlica maslaca
- 2 režnja češnjaka
- 250 ml vina
- 2 žlice peršina
- Sol, papar
Priprema:
Stavite kuhati tjesteninu. Za to vrijeme istopite maslac na tavi, dodajte sjeckani luk, a nakon nekoliko minuta i češnjak. Kad je to gotovo, stavite pancetu. Nakon nekoliko minuta dodajte i gljive, narezane na ploške. Sve skupa pržite 10-ak minuta, a zatim dodajte vino i kuhajte dok ono ne ispari. Dodajte začine, a na kraju tjesteninu i nekoliko žlica vode u kojoj se kuhala. Stavite kiselo vrhnje, parmezan i peršin. Sve dobro promiješajte i poslužite toplo, piše Večernji list.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!