Recept: Čokoladna srca

Cooking 15. velj 202208:26 0 komentara
Shutterstock

Keksići sa čokoladnom glazurom i kokosom.

Sastojci:

– 250 g maslaca

– 450 g brašna

– 100 g šećera

– 1 vanilin šećer

– 2 jaja

– 1/3 praška za pecivo

– 100 g čokolade

– 3 žlice ulja

– kokosovo brašno za dekoraciju

Priprema:

Izmiksati maslac, šećer, vanilin šećer, dva žumanjka i jedan bjelanjak.

Dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo i rukama umijesiti tijesto.

Pripremljeno tijesto zamotati u rastezljivu foliju ili vrećicu i staviti u hladnjak na 30 do 45 minuta.

Tijesto razvući na 1/2 cm, zatim modlama u obliku srca rezati kolače.

Slagati na pleh obložen papirom za pečenje.

Srca do pola umakati u čokoladu otopljenu na pari u koju se doda tri žlice ulja, pa dekorirati kokosovim brašnom.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!