Potrebna su vam samo tri sastojka.
Sastojci:
– 100 g maslaca
– 4 žlice javorovog sirupa ili meda
– 40 g kakaa
Priprema:
U jednu posudu prosijajte nezaslađeni kakao.
Na umjerenoj temperaturi otopite maslac, dodajte med ili javorov sirup, pa promiješajte da se sve lijepo sjedini.
Odmah prelijte preko prosijanog kakaa pa ponovo miješajte da se sastojci lijepo povežu.
Smjesu izlijte u slikonske kalupe za praline ili pleh obložen papirom za pečenje, pa lijepo poravnajte.
Stavite u zamrzivač i pričekajte da se u potpunosti stisne.
Ovisno o tome koliko je debela čokolada, to može potrajati od 30 minuta do dva sata.
Ako ste čokoladu izlili na papir za pečenje, nakon 15 – 20 minuta izvadite je iz zamrzivača, pa nožem napraite pravilne kocke ili pločice i vratite ponovno u zamrzivač da se stisne do kraja.
Kad se u potpunosti stisne čokolada će dobiti lijep sjaj.
Čokoladu držite na hladnom.
U čokoladu, dok je još tekuća, možete dodati orašaste plodove, suho voće ili začine po želji.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare