Recept: Domaći kruh

Cooking 17. ožu 202207:44 0 komentara
Shutterstock / Ilustracija

Mekan i vrlo ukusan domaći kruh.

Sastojci

– 500 g pšeničnog brašna

– 3 dl toplog mlijeka

– 1 žlica domaće svinjske masti

– 7 g suhog kvasca

– 1 žlica šećera

– pola žlice soli

Priprema

Pomiješati brašno i sol, a zatim dodati kvasac, šećer i vlažne sastojke. Sve lijepo izmiješati.

Mijesiti 10 minuta dok ne dobijete glatko i meko tijesto.

Stavi tijesto u nauljenu posudu i nauljiti ga sa svih strana. Ostaviti sat vremena na toplom mjestu da naraste.

Obložiti pleh papirom za pečenje.

Tijesto iz posude prebaciti na papir na pečenje i lagano oblikovati bez previše miješenja.

Ukoliko želite, tijesto možete premijesiti dvije do tri minute, a zatim ga prije pečenja ostaviti još minimalno 20 minuta na toplom.

Kruh pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 45 minuta.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!