Mekan i vrlo ukusan domaći kruh.
Sastojci
– 500 g pšeničnog brašna
– 3 dl toplog mlijeka
– 1 žlica domaće svinjske masti
– 7 g suhog kvasca
– 1 žlica šećera
– pola žlice soli
Priprema
Pomiješati brašno i sol, a zatim dodati kvasac, šećer i vlažne sastojke. Sve lijepo izmiješati.
Mijesiti 10 minuta dok ne dobijete glatko i meko tijesto.
Stavi tijesto u nauljenu posudu i nauljiti ga sa svih strana. Ostaviti sat vremena na toplom mjestu da naraste.
Obložiti pleh papirom za pečenje.
Tijesto iz posude prebaciti na papir na pečenje i lagano oblikovati bez previše miješenja.
Ukoliko želite, tijesto možete premijesiti dvije do tri minute, a zatim ga prije pečenja ostaviti još minimalno 20 minuta na toplom.
Kruh pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 45 minuta.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!