Ova je kremasta poslastica gotova za svega desetak minuta, a bez pretjerivanja i skupih sastojaka, u sekundi vas vraća u djetinjstvo.
Recept donosi Index.
Sastojci
1 l mlijeka
Voda, po potrebi
6 žlica šećera
8 žlica riže
1 paketić vanilinog šećera
1 žlica limunove korice
Cimet po želji i ukusu
Priprema
Skuhajte rižu
Rižu operite te ju stavite u kipuću vodu (dovoljno da prekrije rižu) te ju kuhajte na jakoj vatri desetak minuta dok voda ne ispari. Eventualni višak vode oprezno izlijte.
Zakuhajte mlijeko
U međuvremenu, dok u vodi kuhate rižu, stavite mlijeko da za kuha. U mlijeko stavite vanilin šećer, obični šećer i koricu limuna.
Dodajte rižu
Nakon što ste blanširali rižu, a mlijeko je zakuhalo, dodajte mu rižu te nastavite kuhati miješajući. Kuhajte rižu 15-20 minuta dok ne omekša, zatim ju razdijelite na zdjelice. Skuhanu rižu možete razdijeliti još vruću, a možete malo pričekati da se ohladi pa ju onda razdijeliti i pričekati da se stisne.
Poslužite
Po želji možete rižu posipati ribanom čokoladom ili cimetom.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
#related-news_0
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!