
Čokoladna torta od samo dva sastojka.
Sastojci:
Kolač:
– 310 g crne čokolade (70 posto kakaa)
– 10 jaja
Glazura:
– 185 g crne čokolade
Priprema:
Uključiti pećnicu da se zagrije na 250 stupnjeva.
Kalup za torte obložiti papirom za pečenje.
Tajna pripreme ove torte je da radite brzo kad se čokolada otopi i da pečete kolač na visokoj temperaturi.
Na pari otopite 310 g čokolade.
Umutite čvrst snijeg od 10 bjelanjaka i malo soli.
Umutite žumanjke u pjenastu smjesu, pa ih pažljivo dodati u rastopljenu čokoladu.
Dodajte nekoliko žlica snijega od bjelanjaka, pa malo promiješajte, a zatim brzo i pažljivo dodajte ostatak snijega. Nemojte previše miješati.
Pecite osam minuta i nikako duže.
Pečenu tortu prvo ohladite u kalupu na sobnoj temperaturi 30 minuta, a zatim stavite u hladnjak preko noći ili najmanje 12 sati.
Tortu okrenite na tanjur za posluživanje i prelijte tankim slojem čokoladnog preljeva, koji ste dobili od 185 g crne čokolade.
Tortu ostavite pet minuta u hladnjaku, zatim narežite i poslužite.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare