Pire od kestena i tamna čokolada - dobitna kombinacija.
Sastojci:
– 200 g tamne čokolade (70% kakaa)
– 100 g pirea od kestena
– 150 ml slatkog vrhnja
– 75 g smeđeg šećera
– kakao
Priprema:
U lonac staviti čokoladu, koju ste izrezali na manje komade, pire od kestena, šećer i slatko vrhnje i sve otopiti na pari.
Ohladiti na sobnoj temperaturi i staviti u hladnjak na tri do četiri sata, a najbolje preko noći.
Masu, koja je preko noći očvrsnula, uzimajte žličicom i oblikujte u kuglicu.
Možete ih sve prvo napraviti i stavljati ih na pleh, koji ste prekrili papirom za pečenje pa ih kasnije uvaljati u kakao ili ih praviti i odmah valjati u kakao.
Po želji staviti u košarice ili u kutiju. Držati na hladnom mjestu.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!